Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fiscale stimuli voor innovatieve ondernemingen

4 december 2018 @ 18:30 - 21:30

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

INHOUD:

Innovatie is een belangrijke motor van economische groei. De overheid voert sinds geruime tijd een fiscaal gunstbeleid inzake onderzoek en ontwikkeling en profileert zich als fiscale toplocatie voor innovatie.

In de praktijk stellen we echter vaak vast dat ondernemingen niet alle beschikbare voordelen (tijdig) benutten. Tijdens dit seminarie geven we een praktijkgericht overzicht van de fiscale stimuli die kunnen gelden voor innovatieve projecten en ondernemingen.

• De octrooi-aftrek en nieuwe innovatie-aftrek voor gepatenteerde producten of werkwijzen, auteursrechtelijk beschermde software en interne procesinnovatie zijn ongetwijfeld een verrijking voor vele innovatieve bedrijven, het groeiende aantal IT-bedrijven en meer algemeen voor de digitale economie in ons land. Het fiscaal voordeel is evenwel vrij complex. Op basis van een aantal praktische voorbeelden tonen we aan hoe hiermee concreet om te gaan.
• De belastingvoordelen bieden zich ook aan voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Hiervoor kunnen ondernemingen een investeringsaftrek of terugbetaalbaar belastingkrediet aanvragen. Voor KMO vennootschappen neemt het belang van de ‘gewone’ investeringsaftrek terug toe, rekening houdende met de verhoging naar 20 procent voor kalenderjaren 2018 en 2019. Enkele ‘tips & tricks’ worden hierbij aangereikt.
• Innovatie biedt daarnaast belangrijke fiscale voordelen op het vlak van tewerkstelling. We gaan in op de voorwaarden voor toepassing van de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing op het loon van kennismedewerkers, de kwalificatie van ‘Young Innovative Companies’, enz.
• We besteden voorts aandacht aan het belastingvriendelijke regime voor overdracht van auteursrechten. Meer en meer bedrijven vinden hun weg naar deze fiscaal optimale verloning voor innovatieve en creatieve werknemers en bedrijfsleiders. We gidsen u doorheen de rulingpraktijk, alsook enkele praktische opportuniteiten en valkuilen.
• Tenslotte werpen we een bredere blik op de ondernemingsfiscaliteit voor innovatieve ondernemingen, mede in het licht van het zomerakkoord en de uitdagingen van het zaken doen binnen een internationaal fiscale context. Een bewuste fiscale strategie en timing is hierbij een absolute must.


REFERENT:

Dhr. Jonas Derycke


DEELNAMEPRIJS:

80,00 euro
40,00 euro voor leden LVAB
(vrij van BTW, art. 44 W.BTW)


INSCHRIJVEN:

Klik hier om u in te schrijven.
Inschrijven kan tot uiterlijk 26 november 2018.


ERKENNING IAB,BIB,IBR:

U ontvangt een attest voor 3 uren beroepsvervolmaking

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.pxl.be/Pub/Home/Agenda/Congress-Agenda/Fiscale-stimuli-voor-innovatieve-ondernemingen.html?root=congress

Organisatoren

LVAB
Hogeschool PXL

Locatie

Hogeschool PXL
Elfde-Liniestraat 23
3500, Limburg 3500 België
+ Google Maps
Website:
www.pxl.be