Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

(GEANNULEERD) Covid-19: Connecting the dots; de controle van de ‘damage control’ voorbij

29 september 2020 @ 18:30 - 21:30

 

INHOUD:

Sinds 22 maart 2016, de aanslagen in Brussel, viel een stukje economie plat. Vrij snel begreep Eric dat  de analisten de verkeerde vraag beantwoorden. In wezen gaat het er niet om te weten welke ondernemingen voor de crisis wel of niet gezond waren, de échte vraag is in welke mate bedrijven over een voldoende vetlaag beschikken om een periode in ijskoud water te overleven. Sindsdien werkt Graydon gestaag aan de uitbouw van een model dat de situatie van ondernemingen bestudeert die plots terechtkomen  in een toestand van ‘economie in discontinuiteit’.

De systematiek en het daaraan gekoppelde model én webplatform werd binnen de week na de lockdown door de ERMG (de economische crisis taskforce) met overtuiging geadopteerd en levert sindsdien de basisinzichten waarmee zij de voorstellen tot het nemen van ondersteunende  maatregelen ontwikkelt.  De algoritmische benadering geeft antwoorden die zowel richting geven aan het te volgen beleid als aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid waarover beleidsmakers en bedrijfsverantwoordelijken moeten nadenken. Tegelijk gebruiken ook de regionale overheden en steeds meer steden dezelfde resultanten.

Eric Van den Broele, Director Research & Development, ligt aan de basis van het model dat uiterst intens door het volledige Graydon team is ontwikkeld en voortdurend wordt bijgewerkt. Hij legt u zijn benadering uit, verbindt die inzichten met de meest actuele waarnemingen van het ogenblik, en waagt zich op basis van concrete waarnemingen en feiten aan duidelijke voorspellingen met betrekking tot de verdere evolutie van het economisch herstel en de impact ervan op het economisch en sociaal weefsel.

Hij toont aan waar de anomaliën al voor de crisis aanwezig waren en hoe die net door de crisis sterk zijn uitvergroot. Tegelijk poneert hij een duidelijke  visie voor de toekomst.

Hij houdt rekening met de actualiteit van het ogenblik en toont waar bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. Hierbij pleit hij voor een sterk uitwerken van solidariteitsmechanismes en geeft concrete aanwijzingen.

 

REFERENT(EN):
De heer Eric Van den Broele, Director Research & Development Graydon

 

DEELNAMEPRIJS:
€ 80,00
€ 40,00 voor leden LVAB (vrij van BTW: art. 44 W. BTW)

 

ONLINE INSCHRIJVEN:
Dit seminarie kan gevolgd worden ‘On Campus’ bij de PXL of via ‘Livestream’.

Let op!
Omwille van de huidige corona maatregelen (social distancing) bieden de on campus sessies slechts 47 zitplaatsen.
De inschrijvingen voor deze opleidingen zijn bijgevolg zeer beperkt.

Schrijf je hier in.
Inschrijven kan ENKEL ELEKTRONISCH tot uiterlijk 5 werkdagen voor de aanvang van de sessie.
Annuleren (kosteloos) kan tot en met 5 werkdagen voorafgaand aan de sessie. U kan zich wel steeds kosteloos laten vervangen.

 

INLICHTINGEN:
Nathalie Voets, 032 11 77 57 06
nathalie.voets@pxl.be

Bart Smets, 032 11 23 07 78
bart.smets@pxl.be 

 

BETALING:
Gelieve bij de betaling gebruik te maken van de gestructureerde mededeling zoals vermeld op de factuur. Onze opleidingen komen in aanmerking als KMO-project.
Indien u hiermee wenst te werken, gelieve voorafgaand aan uw inschrijving(en) het project aan te vragen en de projectcode te vermelden in het inschrijfformulier.

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met KMO-portefeuille.

 

ATTEST

Alle seminaries en modules zijn erkend door het IAB en het BIBF.
Bij elke deelname ontvangt u, na aftekening van de aanwezigheidslijst, een attest voor 3 uren beroepsvervolmaking.
Dit attest is enkel geldig indien door de organisator afgestempeld op het einde van de opleiding.

Enkel voor seminaries en de modules aangeduid met een sterretje (*) is erkenning voor het bekomen van juridische studiepunten aangevraagd bij de OVB.
Ze geven de deelnemende advocaten telkens recht op 3 studiepunten.

 

ERKENNINGSNUMMERS:
IAB – LVAB: B0451/2019-01
IAB – PXL: A0019/2009
BIBF: aangevraagd

Gegevens

Datum:
29 september 2020
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

LVAB
Telefoon:
0470 86 44 01
E-mail:
info@lvab.be
Site:
www.lvab.be

Locatie

Hogeschool PXL
Elfde-Liniestraat 23
3500, Limburg 3500 België
+ Google Maps
Site:
www.pxl.be