Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De impact van het WVV op het VVPRBIS-regime (On campus of Livestream)

10 november 2021 @ 18:30 - 21:30

 

INHOUD:

Zoals u weet, heeft het WVV een einde gesteld aan de kapitaalvereiste voor de BV(BA) en de CV(BA). Het handhaven van de fiscale minimumkapitaalvereiste voor het VVPRbis-regime zou daardoor haaks staan op de intentie van de wetgever. Daarom paste die art. 269, § 2 WIB92 aan.

In dit seminarie verduidelijkt Maxime Vandemaele de fundamentele gevolgen van deze aanpassing voor het VVPRbis-regime. U komt van hem alles te weten over volgende onderwerpen:

  • In welke zin is het toepassingsgebied van het VVPRbis-regime veranderd ten gevolge van de schrapping van het derde lid van art. 269, § 2 WIB92?
  • Wat is het effect op nieuw opgerichte kleine vennootschappen? En op bestaande vennootschappen die tot nog toe niet voldeden aan de volstortingsplicht of de kapitaalvoorwaarde die het derde lid van art. 269, § 2 WIB92 oplegde?
  • Wanneer is de schrapping van het derde lid van art. 269, § 2 WIB92 in werking getreden? Wat ligt aan de basis van de verwarring die er op dit punt is ontstaan? En hoe moet de schrapping geïnterpreteerd worden?
  • De wetgever wijzigde niets aan de volstortingsplicht zoals opgenomen in het laatste lid van art. 269, § 2 WIB92. Maar is volstorten altijd nodig? Kan een vrijstelling van volstortingsplicht een optie zijn om toch onder het VVPRbis-regime te vallen?

Wilt u weer helemaal mee zijn met het VVPRbis-regime? Schrijf u dan zeker in voor dit seminarie waarin tal van praktische voorbeelden besproken worden. Variabelen in deze voorbeelden zijn onder andere: de datum van oprichting van de vennootschap, het feit of het minimumkapitaal al dan niet volstort is, de vraag of er bijkomende inbrengen gedaan werden en de vraag of deze inbrengen onmiddellijk volstort werden. Ook recente rulings en rechtspraak komen aan bod.

Deze vorming zal hybride georganiseerd worden, d.w.z  u kan de sessie fysiek volgen (on campus) als online (livestream).

Het aantal plaatsen ‘on campus’ is zeer beperkt gezien de huidige corona maatregelen.  Afhankelijk van nieuwe regelgeving (versoepelingen/verstrengingen) kan dit steeds aangepast.  Wij zullen dit steeds tijdig communiceren.

 

REFERENT(EN):
Dhr. Maxime Vandemaele

 

DEELNAMEPRIJS:
€ 80,00
€ 40,00 voor leden LVAB (vrij van BTW: art. 44 W. BTW)

 

ONLINE INSCHRIJVEN:
Schrijf je hier in.
Inschrijven kan ENKEL ELEKTRONISCH tot uiterlijk 5 werkdagen voor de aanvang van de sessie.
Annuleren (kosteloos) kan tot en met 5 werkdagen voorafgaand aan de sessie. U kan zich wel steeds kosteloos laten vervangen.

 

INLICHTINGEN:
Nathalie Voets, 032 11 77 57 06
nathalie.voets@pxl.be

Bart Smets, 032 11 23 07 78
bart.smets@pxl.be 

 

BETALING:
Gelieve bij de betaling gebruik te maken van de gestructureerde mededeling zoals vermeld op de factuur. Onze opleidingen komen in aanmerking als KMO-project.
Indien u hiermee wenst te werken, gelieve voorafgaand aan uw inschrijving(en) het project aan te vragen en de projectcode te vermelden in het inschrijfformulier.

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met KMO-portefeuille.

 

ATTEST

Alle seminaries en modules zijn erkend door het ITAA.
Bij elke deelname ontvangt u, na aftekening van de aanwezigheidslijst, een attest voor 3 uren beroepsvervolmaking.
Dit attest is enkel geldig indien door de organisator afgestempeld op het einde van de opleiding.

Enkel voor seminaries en de modules aangeduid met een sterretje (*) is erkenning voor het bekomen van juridische studiepunten aangevraagd bij de OVB.
Ze geven de deelnemende advocaten telkens recht op 3 studiepunten.

 

ERKENNINGSNUMMERS:
ITAA (LVAB/PXL): B0451/2019-01

Gegevens

Datum:
10 november 2021
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.pxl.be/Pub/Congress/Congressfilter

Organisator

LVAB
Telefoon:
0470 86 44 01
E-mail:
info@lvab.be
Site:
www.lvab.be

Locatie

Hogeschool PXL
Elfde-Liniestraat 23
3500, Limburg 3500 België
+ Google Maps
Site:
www.pxl.be